Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

28/12/10

Καταργεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο η Α.Διαμαντοπούλου


Οι διαρθρωτικές αλλαγές στις δομές υποστήριξης του υπουργείου Παιδείας και η πρόταση του υπουργείου για τα πειραματικά - πρότυπα σχολεία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο η Α. Διαμαντοπούλου.
 Το σχέδιο νόμου προβλέπει την ίδρυση ενός νέου εκπαιδευτικού φορέα, στον οποίο θα μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες τεσσάρων άλλων φορέων, οι οποίοι καταργούνται. Οι φορείς αυτοί είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, το Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.
 Ο νέος φορέας θα διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο που θα ορίζει ο υπουργός Παιδείας, για τον πρόεδρό του θα απαιτείται έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ενώ στις αρμοδιότητές του θα ανήκει ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 Θα συζητηθεί επίσης το σχέδιο για το Νέο Σχολείο και η αναμόρφωση των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων με στόχο να γίνουν σημείο αναφοράς εκπαιδευτικού έργου για όλα τα δημόσια σχολεία.