Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

29/12/10

Χωρίς μετρό και ΗΣΑΠ την Πρωτοχρονιά

Όπως πρώτο είχε πει προ ημερών το star.gr/, χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει η Αθήνα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς καθώς τα σωματεία εργαζομένων στην ΑΜΕΛ και στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα του νέου έτους.
Αυτό και πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να «ξεχάσετε» τις μετακινήσεις με Μετρό και Ηλεκτρικό από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5:30 το πρωί της Κυριακής 2 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια. Εντωμεταξύ σε εξέλιξη είναι συνεδρίαση που έχουν συγκαλέσει εργαζόμενοι του Μετρό προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους καθώς υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των σωματείων για το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα.
Πάντως έχουν ήδη  αποφασιστεί ότι τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ ενώ την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου υπάρχουν πληροφορίες για 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς (προαστιακός, τραμ, τρένο και μετρό) ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα τα λεωφορεία. Τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.