Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

3/2/11

Πέταξαν στους... «4» οι δύο δικέφαλοι!


Ημέρα Κυπέλλου Ελλάδας ήταν η σημερινή καθώς είχαμε δύο επαναληπτικούς για τα προημιτελικά του θεσμού.
Αντιμέτωπες όμως όχι απλά τέσσερις ομάδες της Σούπερλίγκα αλλά… οι «Big 4» του ελληνικού πρωταθλήματος: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός από τη μία, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός από την άλλη!
Τελική ετυμηγορία; Οι δύο «δικέφαλοι» πέταξαν αμφότεροι στα ημιτελικά με τον ΠΑΟΚ να παίζει με πάθος και να επικρατεί 1-0 (σε έναν αγώνα με αρκετή ένταση και επεισόδια έξω από την Τούμπα) και την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση (αν και ηττήθηκε 2-3) στα τελευταία δευτερόλεπτα σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου!

Έσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, η πρόκριση άλλαξε χέρια 3 φορές!
Ό,τι και να πει κανείς γι´ αυτό το παιχνίδι είναι λίγο. Η αλήθεια είναι ότι και σε παλαιότερες συναντήσεις τους στο Κύπελλο, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μας έχουν χαρίσει σπάνιες ποδοσφαιρικές στιγμές αλλά για το σημερινό αγώνα οι περισσότεροι κρατούσαν... μικρό καλάθι.
Λίγο το 2-0 του πρώτου αγώνα, λίγο που καμία ομάδα δεν ήταν στα "φόρτε" της, οι περισσότεροι περίμεναν ένα "κρυφτούλι-κυνηγητό" των ομάδων με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει γκολ και την ΑΕΚ να αμύνεται.
Κι, όμως, άπαντες διαψεύστηκαν με ένα εκπληκτικό παιχνίδι όπου σημειώθηκαν 5 τέρματα και η πρόκριση άλλαξε τρεις φορές χέρια. Τελικός αποδέκτης η ΑΕΚ, η οποία αν και ηττήθηκε με 2-3 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στον -μετά βεβαιότητος- αγώνα της χρονιάς!
Αν και οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα με καλό σουτ του Σισέ στο 3ο λεπτό, η ΑΕΚ ήταν αυτή που χαμογέλασε πρώτη με γκολ στο 13´ από πλασέ του Λαγού. Πλέον ο Παναθηναϊκός είχε έναν «Γολγοθά» να ανέβει και έπρεπε να πετύχει 3 τέρματα… Όπως και έπραξε!
Την αρχή έκανε ο Σισέ στο 21’ δίνοντας το σύνθημα για αντεπίθεση. Το γκολ αυτό του Γάλλου στράικερ φάνηκε να «αφυπνίζει» τους παίκτες του τριφυλλιού οι οποίοι πήραν τα ηνία του αγώνα και με ανεβασμένη ψυχολογία κυνήγησαν το σκορ. Το πρώτο… θείο δώρο ήρθε από κεραυνό τουΖιλμπέρτο ο οποίος έκανε το 1-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ την επική ανατροπή ολοκλήρωσε ο Βύντρα στο 62ο λεπτό με κεφαλιά κάνοντας στο 1-3.
Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε με τις ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν κάποιες ευκαιρίες και την ΑΕΚ να «κλέβει» την πρόκριση από τα χέρια του Παναθηναϊκού δευτερόλεπτα πριν λήξει ο αγώνας -στο 97ο(!) λεπτό της αναμέτρησης- με τον Μίτσελ από εκπληκτικό φάουλ από το κέντρο του γηπέδου!
Οι οπαδοί της ΑΕΚ ξεκίνησαν τα πανηγύρια, η «Ένωση» πήρε την πρόκριση και το ελληνικό ποδόσφαιρο απέδειξε (με ένα συγκλονιστικό ματς-διαφήμιση) ότι «μπορεί»…
Δυστυχώς, όμως, αμέσως μετά το τέλος του εκπληκτικού αγώνα προσγειωθήκαμε... απότομα στην ελληνική πραγματικότητα καθώς οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν εισβάλει στον αγωνιστικό χώροσυγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών για την απώθηση τους. Όπως αναφέρθηκε, από τις συμπλοκές, τραυματίστηκαν -ευτυχώς όχι σοβαρά- 14 άτομα.

Πίστεψε στην πρόκριση και την πήρε ο ΠΑΟΚ
Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην πτοείται από την άδεια Τούμπα καιπήρε την πρόκριση με 1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη.
Οι παίκτες του «δικέφαλου του Βορρά» μπήκαν με άγριες διαθέσεις από το πρώτο λεπτό του αγώνα, χωρίς να δείχνουν διάθεση να «πατήσουν» στο 1-1 του παιχνιδιού στο Καραϊσκάκη.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να είναι στο 0-0 και τις φάσεις στις εστίες του Χαλκιά και του Νικοπολίδη να είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει υπεροχή.
Οι Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν ακόμη περισσότερο μπροστά και μετά από ένα «προειδοποιητικό» σουτ του Βεϊρίνια στο 49’ που μπλόκαρε ο Νικοπολίδης, ήρθε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 57’ με σουτ από τη μικρή περιοχή να κάνει το 1-0 και βάλει σε θέση ισχύος τον ΠΑΟΚ.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αμέσως έδωσε εντολή στους παίκτες του να ανεβούν πιο ψηλά αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πετύχει το τέρμα που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση και έτσι ο "δικέφαλος του Βορρά" πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Στα αξιοσημείωτα η κόκκινη κάρτα στον Μιραλάς στο 85ο λεπτό για χτύπημα στον Ίβιτς (ο οποίος έπεσε είναι η αλήθεια λίγο θεαματικά), με τον Βέλγο να δέχεται βροχή αντικειμένων μεταξύ των οποίων και ένα θραύσμα γυαλιού που τον βρήκε λίγο πιο κάτω από το μάτι.
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και οπαδών του ΠΑΟΚ με την αστυνομία να προβαίνει σε 10 προσαγωγές.