Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

26/1/11

Το δράμα και οι δύσκολες ώρες του Πύρρου Δήμα…

Έχει κάνει εκατομμύρια Έλληνες να δακρύσουν από περηφάνια και αγάπη. Και φαίνεται του το «φύλαγε» η μοίρα να δακρύσει και ο ίδιος. Μόνο που στην περίπτωση του χρυσού μας Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα, είναι «μαύρα» δάκρυα…
Ο κορυφαίος αρσιβαρίστας και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, ο «δικός μας Πύρρος», περνάει ένα δράμα τις τελευταίες ημέρες θρηνώντας τον άδικο χαμό του πολυαγαπημένου του ανιψιού, υιού του πρώτου του ξαδέλφου, σε τροχαίο δυστύχημα…
Το τραγικό τροχαίο που βύθισε στο πένθος την οικογένεια του Πύρρου Δήμα συνέβη -σύμφωνα με την Espresso- κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο κέντρο της Πάτρας.
Ο 23χρονος Αχιλλέας Δήμας, αγαπημένος ανιψιός του Πύρρου, και ένας 21χρονος φίλος τουεπέστρεφαν με μοτοσικλέτα από διασκέδαση μαζί με την παρέα τους σε γνωστό καφέ κλαμπ της πόλης.
Λίγα λεπτά πριν τις 3 τα ξημερώματα,  η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο αδικοχαμένος Αχιλλέας κινούμενος επί της οδού Αγίου Ανδρέα, έφυγε από την πορεία της καιπροσέκρουσε πρώτα στο κράσπεδο και μετά σε μεταλλικό κολωνάκι στο πεζοδρόμιο.
Οι δύο νεαροί επιβαίνοντες έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος ενώ περαστικοί που άκουσαν το θόρυβο ή είδαν την πρόσκρουση έτρεξαν αμέσως προς βοήθεια των δύο νεαρών και ειδοποίησαν το ασθενοφόρο.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν χωρίς χρονοτριβή στο Πανεπιστημιακό  αλλά δυστυχώςγια τον Αχιλλέα ήταν ήδη αργά. Όπως ανέφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος ενώ αντίθετα ο 21χρονος φίλος του τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Οι δύο νεαροί έκαναν το τραγικό σφάλμα να μη φορέσουν κράνος το οποίο αποδείχθηκε θανάσιμο για τον Αχιλλέα…
Ο Πύρρος στο άκουσμα της είδησης έχασε τον κόσμο κάτω από πόδια του. Αμέσως πήρε το αυτοκίνητο του και μετέβη στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να συμπαρασταθεί στους γονείς του άτυχου Αχιλλέα.
Η κηδεία του Αχιλλέα Δήμα έγινε προχθές στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς. Πλήθος κόσμου παρέστη για να πει το τελευταίο αντίο στο 23χρονο παλικάρι καθώς ήταν και γνωστός και πολύ αγαπητός στα στέκια της νεολαίας της Πάτρας. Μεταξύ αυτών και ο θείος του Πύρρος Δήμας, ο οποίος αμίλητος και φανερά συντετριμμένος έμοιαζε να αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τον αγαπημένο του Αχιλλέα προσπαθώντας να πνίξει τον πόνο του..
Ένα τέτοιο "βάρος", όμως, μοιάζει ασήκωτο.. Ακόμη και γι' αυτόν, τον Πύρρο Δήμα...