Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

29/1/11

H Κλάιστερς νικήτρια στον πρώτο τελικό της χρονιάς

Η βελγίδα Κιμ Κλάιστερς είναι η μεγάλη νικήτρια στον  πρώτο μεγάλο τελικό του πρώτου μεγάλου αθλητικού γεγονός της χρονιάς, του Όπεν της Αυστραλίας στο τένις. Στο απλό των γυναικών η βελγίδα , που είναι Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε μετά από αναμέτρηση δύο και πλέον ωρών την κινέζα Λι Να, που είναι Νο 11 αλλά είχε τις ευχές άνω του ενός δισεκατομμυρίου συμπατριωτών της - καθώς η κινεζική κυβέρνηση είχε επενδύσει στην ενδεχόμενη επιτυχία της.
Η Κλάιστερς αποτελεί μεγάλη αγάπη των Αυστραλών, από τα χρόνια που εκείνη είχε δεσμό με τον κορυφαίο τενίστα της χώρας Λέιτον Χιούιτ. Ωστόσο, ο έρωτας των Αυστραλών μαζί της κράτησε περισσότερα χρόνια από ότι ο δεσμός με τον Χιούιτ. Έφτασε σε τελικό του Australian Open για δεύτερη φορά, αφού είχε διεκδικήσει το τρόπαιο και το 2004 αλλά δεν τα είχε καταφέρει απέναντι στη Ζιστίν Ενάν. Αυτή τη φορά όμως στάθηκε πιο τυχερή, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ.
Η Λι Να προηγήθηκε με 1-0 στα σετ κερδίζοντας το πρώτο με 6-3, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-3, αφού κατέκτησε τέσσερα γκέιμς σερί κάνοντας δύο μπρέικ. Η Κλάιστερς απάντησε κερδίζοντας με το ίδιο σκορ, δηλαδή 6-3, το δεύτερο. Στο τρίτο σετ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην κινέζα και το κατέκτησε επίσης με 6-3 φτάνοντας στο τέταρτο γκραν σλαμ στην καριέρα της αλλά το πρώτο Όπεν Αυστραλίας.
Με αυτόν τον τίτλο, η Κλάιστερς αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο το αγαπημένο κοινό της, που πάντα υποστήριζε την  "Aussie" Κιμ ακόμα και μετά τον χωρισμό της με τον Χιούιτ, καθώς όταν ρωτήθηκε αν αυτή θα είναι η τελευταία παρουσία της στο "Melbourne Park" απάντησε "ναι, είναι".  Η 26χρονη Βελγίδα αποκάλυψε ότι έχει βάλει στόχο να αποκτήσει δεύτερο παιδί, για αυτό και θεωρεί ότι με αυτόν τον αγώνα ολοκληρώνεται η αγωνιστική παρουσία της ενώπιον του κοινού της Αυστραλίας.
Ενδιαφέρον είναι ότι και η αντίπαλος της στον τελικό Λι Να, που έχει την ίδια ηλικία, έκανε διάλειμμα στην καριέρα της για να αποκτήσει παιδί και να επιστρέψει στα κορτ καλύτερη από ποτέ.Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η κινέζα έφτασε σε τελικό γκραν σλαμ και η ημέρα της διεξαγωγής του συνέπεσε με την επέτειο πέντε χρόνων από το γάμο της με τον προπονητή της. Θα την θυμάται αυτήν την ημέρα και για την συμμετοχή της στον τελικό, αλλά όχι και για την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό πήγε στην Κλάιστερς...